Salát s dýní a cizrnou

Salát s dýní a cizrnou

Sezóna dýně je za dveřmi a brzy bude tato chutná zelenina levně k dostání na všech pultech řetězců, na farmářských trzích i v bedýnkách. Využijte tuto sezónu naplno a inspirujte se naším receptem.

Suroviny:

  • dýně Hokkaido
  • cizrna v nálevu
  • 1 červená cibule
  • extra panenský olivový olej
  • sýr Tre Corti (seženete v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia)
  • sůl
  • pepř
  • rozmarýn
  • stroužek česneku

Postup:

Dýni očistěte a nakrájejte na kostičky. Vložte je do zapékací mísy spolu s trochou olivového oleje, osolte, opepřete a přidejte dvě snítky rozmarýnu. Dejte péct na 180° asi na 20 minut, občas zamíchejte. Poté nechte vychladnout.

Na pánvi osmahněte stroužek česneku, přidejte snítku rozmarýnu a předem scezenou cizrnu. Osolte, opepřete a povařte asi 10 minut. Cibuli na krájejte na tenké plátky a rozložte je na talíře.

V míse promíchejte kostičky upečené dýně s cizrnou a přidejte k cibuli na talířích. Posypte nahrubo nastrouhaným sýrem Tre Corti a podávejte.

408

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku