Salát s dýní a cizrnou
Sezóna dýně je za dveřmi a brzy bude tato chutná zelenina levně k dostání na všech pultech řetězců, na farmářských trzích i v bedýnkách. Využijte tuto sezónu naplno a inspirujte se naším receptem.
Suroviny:
- dýně Hokkaido
- cizrna v nálevu
- 1 červená cibule
- extra panenský olivový olej
- sýr Tre Corti (seženete v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia)
- sůl
- pepř
- rozmarýn
- stroužek česneku
Postup:
Dýni očistěte a nakrájejte na kostičky. Vložte je do zapékací mísy spolu s trochou olivového oleje, osolte, opepřete a přidejte dvě snítky rozmarýnu. Dejte péct na 180° asi na 20 minut, občas zamíchejte. Poté nechte vychladnout.
Na pánvi osmahněte stroužek česneku, přidejte snítku rozmarýnu a předem scezenou cizrnu. Osolte, opepřete a povařte asi 10 minut. Cibuli na krájejte na tenké plátky a rozložte je na talíře.
V míse promíchejte kostičky upečené dýně s cizrnou a přidejte k cibuli na talířích. Posypte nahrubo nastrouhaným sýrem Tre Corti a podávejte.
408
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný