Salát s divokou rýží a ovocem

Salát s divokou rýží a ovocem

Potřebujete: 300g divoké rýže, 100 g červené cibule, 2 kiwi, 250 g manga,10 cherry rajčátek, svazeček čerstvého koriandru, 20g kokosových lupínků. Na zálivku: 1 lžíci rostlinného oleje, 30ml ovocného džusu – tropic,1 limetku, 5ml javorového sirupu, sůl, pepř podle chuti, můžete přidat i chilli papričku

Recept pro 6 osob.
1 porce obsahuje = 160 kcal,
tuky: 3g, sacharidy: 35g, bílkoviny: 4,8g

Postup přípravy:

1. Rýži připravte podle návodu uvedeného na obale a nechte vychladnout.

2. Ovoce a zeleninu omyjte,oloupejte a očistěte. Cibuli nakrájejte nadrobno, kiwi a mango na menší asi 1cm velké kostičky. Rajčata rozkrojte na polovinu,
koriandr nakrájejte najemno a vše smíchejte ve velké míse.

3. V malé míse smíchejte ingredience na zálivku. Z poloviny limetky nastrouhejte kůru, vymačkejte šťávu a vše spojte se zálivkou.

4. Zálivku i vychlazenou rýži přidejte k ovoci a zelenině. Smíchejte a nechte uležet.

5. Plátky kokosu opékejte asi minutu na teflonové pánvi.

6. Na talíři pak salát ozdobte plátky kokosu a podávejte nejlépe s grilovaným masem.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

674

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku