Salát s červenou řepou, modrým sýrem a jablky
Suroviny: 2 hrsti listů baby špenátu, 2 hrsti listů řepy, 2 ks předvařené řepy, 2 zelená jablka, 200 g nivy, 1 hrst vlašských ořechů, 50 ml vody, 100 ml olivového oleje, 2 lžičky dijonské hořčice, 1 lžíce bílého vinného octa šťáva z 1/2 citronu, sůl, čerstvě mletý pepř
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: *
Postup přípravy:
1. Proprané salátové listy smíchejte s nakrájenými jablky a řepou.
2. Na dresink promíchejte vodu, olej, hořčici, ocet a citronovou šťávu. Vše osolte a opepřete.
3. Salátovou směs přelijte dresinkem a zasypte rozdrobeným sýrem a ořechy.
TIP: Jakou zvolit nivu? Se sýrem s ušlechtilou plísní NIVA extra z Mlékárny Otinoves s.r.o. nebo s Jihočeskou Nivou od Madety chybu neuděláte. Obě získaly národní značku kvality Klasa.
588
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný