Kefír: Zázračný mléčný nebo vodní nápoj si za pár korun vyrobíte doma sami
Salát s balkánským sýrem a koprem
Potřebujete: 80 g šalotky, 1 lžičku strouhané citronové kůry, 80 ml citronové šťávy, 1 lžíci vinného octa ,3 lžíce olivového oleje do salátu, sůl, čerstvě namletý pepř, 200 g hráškových lusků, 150 g ředkviček, 300 g salátové okurky, 1 srdíčko římského salátu, 1 srdíčko červené čekanky, 200 g balkánského sýra, svazek kopru.
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 230 kcal,
tuky: 13 g, sacharidy: 25,3 g, bílkoviny: 14,2 g
Postup přípravy:
1. Nejdříve si připravte šalotku. Oloupejte,drobně nakrájejte a v misce smíchejte s citronovou šťávou a vinným octem. Nechte asi 10 minut odležet, přimíchejte olej a opět odložte.
2. Hráškové lusky pokrájejte asi na 1,5cm kousky, ředkvičky na tenké plátky, okurku na malé asi 0,5cm kousky, listové saláty nadrobno a kopr oberte z tvrdých stonků a také nadrobno nasekejte.
3. Do velké misky si připravte drobně nakrájený balkánský sýr a s ním smíchejte všechnu zeleninu. Přidejte strouhanou citronovou kůru, sůl (pozor, sýr je dost slaný), pepř a zálivku se šalotkou.
4. Salát připravujte minimálně 6 hodin před konzumací, aby se mohl v chladnu proležet. Před podáváním ho opět nechte prohřát na pokojovou teplotu.
Tip: Podávejte nejlépe s bagetou či opečeným toustem.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
1767
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný