Nový e-book “Mlsej zdravě” se slevou pro čtenáře DIAstylu!
S nízkokalorickými nápoji opatrně
Víme již, že nízkokalorické nápoje mohou narušit náš přirozený metabolismus těla a zvýšit tak riziko vzniku obezity a diabetu 2. typu. Nová studie však překvapivě prokázala, že škodí pouze v případech, kdy je kombinujeme se sacharidy.
Negativní dopad nízkokalorických sladidel na náš metabolismus se projevuje pouze tehdy, jsou-li kombinovány se sacharidy. Tak zní závěr nové studie, která také ukazuje, že kombinování sladidel a sacharidů může snížit citlivost těla na inzulín a zvýšit tak riziko diabetu 2. typu. Hlavní autorka studie profesorka Dana Small shrnula: „Studie prokázala, že lidé mohou alespoň v malém množství dietní nápoje konzumovat, ale neměli by k nim přidávat například hranolky či jiné potraviny obsahující sacharidy.“
Zdroj: diabetes.co.uk
809
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný