Rychlá letní bublanina
Potřebujete: 6 vajec, 6 lžic horké vody, 50 g Steval Premium, 100 ml oleje (řepkový, oříškový, makový...), 50 g pšeničných vloček, 50 g polohrubé mouky, 100 g kukuřičného škrobu Gustin, 1/2 prášku do pečiva, 130 g malin.
Celá bublanina obsahuje 17,6 sacharidových jednotek.
Při rozkrájení na 48 kousků = 1 ks 0,36 SJ.
Postup přípravy:
1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Postupně, za stálého míchání, přidáme Steval, horkou vodu, žloutky a olej.
2. Prošleháme dohromady ručním mixérem při vysokých otáčkách po dobu 3-5 minut, aby se všechny suroviny se sladidlem dobře promíchaly.
3. Přidáme vločky a jemně přimícháme prosátou směs Gustinu, mouky a kypřícího prášku.
4. Těsto vlijeme na plech vystlaný papírem na pečení a na těsto rozložíme umyté a okapané maliny.
5. Pečeme v předem vyhřáté troubě přibližně 20 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.
Tip: dozdobíme čerstvým ovocem.
Zdroj: KlauDIA Šugrová (www.facebook.com/klaudia.sugrova.1)
1058
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný