Rychlá letní bublanina

Rychlá letní bublanina

Potřebujete: 6 vajec, 6 lžic horké vody, 50 g Steval Premium, 100 ml oleje (řepkový, oříškový, makový...), 50 g pšeničných vloček, 50 g polohrubé mouky, 100 g kukuřičného škrobu Gustin, 1/2 prášku do pečiva, 130 g malin.

Celá bublanina obsahuje 17,6 sacharidových jednotek.
Při rozkrájení na 48 kousků = 1 ks 0,36 SJ.

Postup přípravy:

1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Postupně, za stálého míchání, přidáme Steval, horkou vodu, žloutky a olej.

2. Prošleháme dohromady ručním mixérem při vysokých otáčkách po dobu 3-5 minut, aby se všechny suroviny se sladidlem dobře promíchaly.

3. Přidáme vločky a jemně přimícháme prosátou směs Gustinu, mouky a kypřícího prášku.

4. Těsto vlijeme na plech vystlaný papírem na pečení a na těsto rozložíme umyté a okapané maliny.

5. Pečeme v předem vyhřáté troubě přibližně 20 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.

Tip: dozdobíme čerstvým ovocem.

Zdroj: KlauDIA Šugrová (www.facebook.com/klaudia.sugrova.1)

1058

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku