Rybí kousky v pivním těstíčku
Potřebujete: 800g rybích filet,šťávu z půlky citronu,1dl černého piva,Sůl,pepř,2 vejce, 60g kukuřičného škrobu(lternativně můžete použít bramborový),40g strouhaného parmezánu, 70g hladké mouky,bylinky,trochu petrželky / tymiánu,Olej na smažení
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 520 kcal,
tuky: 28g, sacharidy: 26g, bílkoviny: 38g
Postup přípravy:
1.Rybí filety osušíte a nakrájíte na nudličky. Osolíte, opepříte, pokapete citrónovou šťávou.
2.Necháte v chladu odležet. V misce rozšleháte vejce s kořením, sýrem, pivem a sušenými bylinkami.
3.Vzniklé těstíčko použijete na obalení rybích kousků, které ihned smažíte v horkém oleji ze všech stran dokřupava.
3.Podáváte s bramborem vařeným ve slupce a bylinkovým pikantním dipem.Doplníte zeleným salátem.
Pro změnu můžete místo pivního těstíčka připravit těstíčko s bílým vínem.
675
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný