Recept na víkend: šumavský králík
Suroviny na 4 porce: celý králík, cibule, bobkové listy, 6 zrnek pepře, lžička kmínu, 4 stroužky česneku, kořenová zelenina (mrkev, petržel…), sůl, máslo, 2 balení špenátu, stroužek česneku, lžíce olivového oleje
Postup:
Králíka potřete česnekem utřeným se solí a máslem, vložte do pekáče společně s cibulí, kořenovou zeleninou, pepřem a bobkovými listy. Podlijte 1 dl horké vody a přikryjeme alobalem nebo víkem pekáče. Vložte do vyhřáté trouby a pečte při 200 °C půl hodiny. Poté potřete výpekem a pokračujete v pečení při mírnější teplotě dalších 20 minut. Na posledních 15 minut odstraňte alobal nebo víko. Na oleji zpěňte cibulku, po jejím zezlátnutí přidejte nakrájený stroužek česneku a osmahněte, přidejte špenát a duste, přidejte pepř a sůl.
Tip: Přílohou mohou být zelné placky.
Zelné placky
Suroviny:
- cca 500 g kysaného zelí
- 3 vejce
- 100 g špaldové mouky špetka soli a pepře
Postup:
Všechny suroviny smíchejte na husté těsto. Na plechu vyloženém pečícím papírem a potřeném olivovým olejem vytvarujte z těsta placky a pečte na 180 °C, dokud nejsou placky hotové a krásně zlaté.
Zdroj: NATURHOUSE
947
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný