Recept na víkend: šumavský králík

Recept na víkend: šumavský králík

Suroviny na 4 porce: celý králík, cibule, bobkové listy, 6 zrnek pepře, lžička kmínu, 4 stroužky česneku, kořenová zelenina (mrkev, petržel…), sůl, máslo, 2 balení špenátu, stroužek česneku, lžíce olivového oleje

Postup:

Králíka potřete česnekem utřeným se solí a máslem, vložte do pekáče společně s cibulí, kořenovou zeleninou, pepřem a bobkovými listy. Podlijte 1 dl horké vody a přikryjeme alobalem nebo víkem pekáče. Vložte do vyhřáté trouby a pečte při 200 °C půl hodiny. Poté potřete výpekem a pokračujete v pečení při mírnější teplotě dalších 20 minut. Na posledních 15 minut odstraňte alobal nebo víko. Na oleji zpěňte cibulku, po jejím zezlátnutí přidejte nakrájený stroužek česneku a osmahněte, přidejte špenát a duste, přidejte pepř a sůl.

Tip: Přílohou mohou být zelné placky.

Zelné placky

Suroviny:

  • cca 500 g kysaného zelí
  • 3 vejce
  • 100 g špaldové mouky špetka soli a pepře

Postup:

Všechny suroviny smíchejte na husté těsto. Na plechu vyloženém pečícím papírem a potřeném olivovým olejem vytvarujte z těsta placky a pečte na 180 °C, dokud nejsou placky hotové a krásně zlaté.

Zdroj: NATURHOUSE

947

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku