Silvestrovské pohoštění pro diabetiky aneb Zakončete starý rok chutnými pokrmy
Recept na víkend: Buchtička z kokosového těsta
Suroviny: 7 lžic (70 g) strouhaného kokosu, 7 lžic (70 g) rozemletých ovesných vloček, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 2 banány, 1 vanička (250 g) polotučného tvarohu, 3 vejce, Na povrch: 1 vanička (250 g) polotučného tvarohu, trochu práškové stévie nebo jiného nekalorického práškového sladidla, 20 g čokolády (70 % kakaa), 1 lžička strouhaného kokosu na posypání
Recept pro 8 osob.
Energetická hodnota 1 porce: 815 kJ/194 kcal
Tuky 12 g, bílkoviny 11 g, sacharidy 9 g
Postup přípravy:
1) Kokos smícháme s ovesnými vločkami a práškem do pečiva.
2) Banány rozmačkáme, přidáme k nim tvaroh, vejce a suchou směs a dobře rozmícháme.
3) Těsto vložíme do pekáčku vyloženého pečicím papírem (rozměry cca 20 x 25 cm)
a v troubě vyhřáté na 180 oC pečeme necelou půlhodinu.
4) Po vychladnutí povrch potřeme oslazeným tvarohem, pocákáme rozpuštěnou čokoládou, lehce posypeme kokosem a necháme v chladu ztuhnout.
Tento recept je z nové knihy Fit moučníky a dezerty od Aleny Doležalové.
Fit moučníky a dezerty
Autorka: Alena Doležalová
Nakladatelství: Dona, 176 stran
I moučníky a dezerty lze připravit zdravěji a s ohledem na dietní režim. Kuchařka Aleny Doležalové přináší recepty na moučníky a dezerty uzpůsobené tak, aby si je mohli dopřát i ti, kteří se snaží zhubnout či se zdravěji stravovat. Naučí vás, jak vhodně nahradit klasické suroviny zdravějšími variantami. U všech receptů jsou uvedeny kalorické hodnoty propočítané na jednu porci. Recepty autorka vybrala tak, aby byly jednoduché, připravené z dostupných surovin a doplnila je lákavými barevnými fotografiemi.
750
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný