Quinoa: Superpotravina pro diabetiky i celiaky. Rýži strčí hravě do kapsy
Ravioli s bylinkovou náplní
Potřebujete:250g hladké mouky,3 celá vejce,1 žloutek,1 lžíci kysané smetany,sůl. Náplň:250g sýru Ricotta,500g sýru parmezánu(Grana Padano,Gran Moravia),svazeček. listů petrželky,čerstvý tymián(bazalku,nebo muškátový oříšek – vyberte podlevlastního výběru), list medvědího česneku. Omáčka:250ml sladké smetany,50g parmezánu(Grana Padano,Gran Moravia),500g eidamu (tučnější),1ks jarní cibulky,sůl,pepř
Recept pro 2 osoby.
1 porce obsahuje = 1080 kcal,
tuky: 60g, sacharidy: 60g, bílkoviny: 65g
Postup přípravy:
1.Z mouky,vajec,žloutku,kysané smetany a soli připravíte na vále hladké těsto.
Těsto zabalíte do fólie a vložíte do lednice,kde bude nejméně 20 min odpočívat.
2.Mezi tím připravíte v misce vidličkou náplň z ricotty,strouhaného sýra a
bylinek posekaných najemno.
3.Těsto rozdělíte na sudý počet kusů,z nich vyválíte co nejtenčí obdélníkové
pláty o šířce asi 7cm.Ve dvou řadách pokládáte lžičkou náplň ve vzdálenosti asi
3,5–4cm.Druhým plátem přiklopíte a v místech okolo vytvořeného kopečku přitlačíte
pečlivě kraje k sobě.
4.Pomocí rádýlka vykrojíte taštičky – kostky,obdélníčky.
5.Takto vytvořené ravioli vaříte v menším počtu v hrnci s osolenou vodou přivedenou
k varu.Když taštička vyplave na hladinu,pak je vařená.Vaření trvá asi 2–3 min.
6.Taštičky vyndáte děrovanou naběračkou nebo zcedíte,necháte okapat a můžete pokapat
olivovým olejem.
7.Sýrovou omáčku si připravíte v menším kastrůlku,kam do smetany vsypetestrouhaný
sýr.Ten necháte teplem rozpustit,přidáte nakrájenou jarní cibulku a můžete dále
dochutit podle vlastní fantazie.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
911
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný