Ravioli s bylinkovou náplní

Ravioli s bylinkovou náplní

Potřebujete:250g hladké mouky,3 celá vejce,1 žloutek,1 lžíci kysané smetany,sůl. Náplň:250g sýru Ricotta,500g sýru parmezánu(Grana Padano,Gran Moravia),svazeček. listů petrželky,čerstvý tymián(bazalku,nebo muškátový oříšek – vyberte podlevlastního výběru), list medvědího česneku. Omáčka:250ml sladké smetany,50g parmezánu(Grana Padano,Gran Moravia),500g eidamu (tučnější),1ks jarní cibulky,sůl,pepř

Recept pro 2 osoby.
1 porce obsahuje = 1080 kcal,
tuky: 60g, sacharidy: 60g, bílkoviny: 65g

Postup přípravy:

1.Z mouky,vajec,žloutku,kysané smetany a soli připravíte na vále hladké těsto.
Těsto zabalíte do fólie a vložíte do lednice,kde bude nejméně 20 min odpočívat.

2.Mezi tím připravíte v misce vidličkou náplň z ricotty,strouhaného sýra a
bylinek posekaných najemno.

3.Těsto rozdělíte na sudý počet kusů,z nich vyválíte co nejtenčí obdélníkové
pláty o šířce asi 7cm.Ve dvou řadách pokládáte lžičkou náplň ve vzdálenosti asi
3,5–4cm.Druhým plátem přiklopíte a v místech okolo vytvořeného kopečku přitlačíte
pečlivě kraje k sobě.

4.Pomocí rádýlka vykrojíte taštičky – kostky,obdélníčky.

5.Takto vytvořené ravioli vaříte v menším počtu v hrnci s osolenou vodou přivedenou
k varu.Když taštička vyplave na hladinu,pak je vařená.Vaření trvá asi 2–3 min.

6.Taštičky vyndáte děrovanou naběračkou nebo zcedíte,necháte okapat a můžete pokapat
olivovým olejem.

7.Sýrovou omáčku si připravíte v menším kastrůlku,kam do smetany vsypetestrouhaný
sýr.Ten necháte teplem rozpustit,přidáte nakrájenou jarní cibulku a můžete dále
dochutit podle vlastní fantazie.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

911

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku