Quinoa se sázeným vejcem a fazolí
Potřebujete: 2 šálky vařené quinoi, 1 šálek vařené fazole al dente, 2 stroužky lisovaného česneku,1 střední bílou cibuli,1 polévkovou lžíci ghí (přepuštěné máslo), 3 lžíce sekané jarní cibulky, šťávu a kůru z 1 citronu, 2 vejce, olivový olej, sůl,pepř, chilli koření
Recept pro 2 osoby.
1 porce obsahuje = 365 kcal,
tuky: 19g, sacharidy: 33g, bílkoviny : 16g
Postup přípravy:
1. Quinou a fazole uvařte podle návodu. Quinou několikrát propláchněte.
2. Do rozpálené wok pánve dejte ghí, česnek a drobně nakrájenou cibulku.
Za stálého mícháni nechte zpěnit,až cibulka zesklovatí.
3. Přidejte jarní cibulku a po 20 sekundách začněte střídavě přidávat fazole a quinou.
4. Okořeňte citrónovou kůrou a šťávou,solí,pepřem.
5. Na druhé pánvi si připravte sázené vejce okořeněné solí,pepřem a chilli.
Napřípravu pokrmu můžete také použít čočku místo fazolí.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
743
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný