Quinoa se sázeným vejcem a fazolí

Quinoa se sázeným vejcem a fazolí

Potřebujete: 2 šálky vařené quinoi, 1 šálek vařené fazole al dente, 2 stroužky lisovaného česneku,1 střední bílou cibuli,1 polévkovou lžíci ghí (přepuštěné máslo), 3 lžíce sekané jarní cibulky, šťávu a kůru z 1 citronu, 2 vejce, olivový olej, sůl,pepř, chilli koření

Recept pro 2 osoby.
1 porce obsahuje = 365 kcal,
tuky: 19g, sacharidy: 33g, bílkoviny : 16g

Postup přípravy:

1. Quinou a fazole uvařte podle návodu. Quinou několikrát propláchněte.

2. Do rozpálené wok pánve dejte ghí, česnek a drobně nakrájenou cibulku.
Za stálého mícháni nechte zpěnit,až cibulka zesklovatí.

3. Přidejte jarní cibulku a po 20 sekundách začněte střídavě přidávat fazole a quinou.

4. Okořeňte citrónovou kůrou a šťávou,solí,pepřem.

5. Na druhé pánvi si připravte sázené vejce okořeněné solí,pepřem a chilli.
Napřípravu pokrmu můžete také použít čočku místo fazolí.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

743

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku