Mandlová mouka: Perfektní surovina na vánoční cukroví pro diabetiky. Navíc snižuje cholesterol
Pyré ze zeleného hrášku s mátou
Potřebujete: 400 g cukrového hrášku (čerstvě vyloupaného nebo mraženého), 2 lžíce olivového oleje, jemně mletá mořská sůl, citrónová šťáva z ½ citrónu, 1 lžička medu, 50 g čerstvého másla, svazek čerstvé máty, čerstvě mletý černý pepř
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 230 kcal,
tuky: 16g, sacharidy: 18g, bílkoviny: 6g
Postup přípravy:
1. V pánvi rozpustíme kousek másla s olivovým olejem, přidáme nasekané lístky čerstvé máty a hrášek. Krátce orestujeme,zalijeme malým množstvím vody a necháme pod pokličkou 10 minut podusit.
2. Dušený hrášek rozmixujeme na hladkou kaši,zjemníme máslem, medem,kapkou citrónové šťávy a ochutíme solí a pepřem. Hráškové pyré v této úpravě má nejen krásnou svěží zelenou barvu, ale též příjemně voní po mátě.
3. Podáváme jako přílohu k dušenému nebo pečenému bílému masu (drůbež,ryby) nebo k pečenému jehněčímu.
683
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný