Domácí zmrzlina pro diabetiky zdravě: Místo průmyslových konzervantů vsaďte na poctivost a kvalitu surovin
Slaný provensálský koláč
Potřebujete: 200 g listového těsta, 100 ml rajčatové omáčky, 1 polévkovou lžíci dijonské hořčice, 1 malou cibuli, 1 malou cuketu, 3 středně velká rajská jablka, 125 g mozzarelly, 60 g klobásek.
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 353 kcal,
tuky: 23 g, sacharidy: 12 g, bílkoviny: 25 g
Postup přípravy:
1. Troubu si rozehřejte na 220 °C.
2. Listové těsto si rozválejte do potřebného tvaru podle pečicí formy a položte na dno formy.
3. Na těsto rozetřete rajčatovou omáčku s hořčicí.
4. Očištěnou a umytou zeleninu nakrájejte na plátky tenké 2–3mm a střídavě pokládejte na koláč.
5. Klobásky a sýr Mozzarella nakrájejte na plátky a rovnoměrně je rozložte mezi zeleninu.
6. Cibulí nakrájenou na slabá kolečka posypte povrch koláče.
7. Pečte asi 20 minut.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
820
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný