Slaný provensálský koláč

Slaný provensálský koláč

Potřebujete: 200 g listového těsta, 100 ml rajčatové omáčky, 1 polévkovou lžíci dijonské hořčice, 1 malou cibuli, 1 malou cuketu, 3 středně velká rajská jablka, 125 g mozzarelly, 60 g klobásek.

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 353 kcal,
tuky: 23 g, sacharidy: 12 g, bílkoviny: 25 g

Postup přípravy:

1. Troubu si rozehřejte na 220 °C.

2. Listové těsto si rozválejte do potřebného tvaru podle pečicí formy a položte na dno formy.

3. Na těsto rozetřete rajčatovou omáčku s hořčicí.

4. Očištěnou a umytou zeleninu nakrájejte na plátky tenké 2–3mm a střídavě pokládejte na koláč.

5. Klobásky a sýr Mozzarella nakrájejte na plátky a rovnoměrně je rozložte mezi zeleninu.

6. Cibulí nakrájenou na slabá kolečka posypte povrch koláče.

7. Pečte asi 20 minut.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

 

820

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku