Pečené hovězí karbanátky se slaninovo-jogurtovým dipem
Proteinové müsli
Potřebujete: 110 g ovesných vloček, 110 g sojových vloček, 100 g kukuřičných vloček, 80 g opražených kokosových vloček, 50 g sekaných vlašských ořechů, 50 g sušené kustovnice čínské,1 lžíci řepkového oleje, 3 lžíce neslazené jablečné vlákniny, 1 lžičku mleté skořice, 1 lžičku kardamomu, 1 lžičku přírodního sladidla stévie
Recept pro 14 osob.
1 porce obsahuje = 173 kcal,
tuky: 9,5g, sacharidy: 6,5g, bílkoviny 16,7g
Postup přípravy:
1. Na plech vyložený pečicím papírem rozložte všechny suroviny mimo kustovnice.
2. Dejte plech do středu trouby vyhřáté na 150 °C a pečte po dobu asi 20 minut.
3. Během pečení směs 2–3krát promíchejte,aby se suroviny nepřipálily.
4. Po opečení plech vyndejte,přimíchejte kustovnici a společně nechte vychladnout.
5. Po vychladnutí přemístěte müsli do dózy s víkem,kde jej můžete skladovat. Nedávejte ho do lednice, ale udržujte ho především v suchu.
Tip: Pokud výše popsané suroviny neseženete v supermarketu, zkuste se poptat v obchodech zaměřených na zdravou výživu v okolí.
Tip: Ingredience můžete měnit podle toho, co vám chutná, ale nezapomeňte, že se tím změní i kalorická hodnota.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
495
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný