Pošírovaná vejce s rajčaty, mangoldem a cizrnou
Potřebujete: 1 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 80 g odkapané uvařené cizrny, 1 plechovka krájených rajčat,lžička kmínu,1 1/2 lžičky skořice, 2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky vloček chilli papričky, 350 g mangoldu, 6 vajec, čerstvá bazalka.
Recept pro 3 osoby.
1 porce obsahuje = 339 kcal,
tuky: 16,2 g, sacharidy: 31,6 g, bílkoviny: 20,1 g
Postup přípravy:
1. Troubu předehřejeme na 200 ºC. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme. Olej rozehřejeme v pánvi (s kovovou rukojetí!) na střední plamen, přidáme cibuli a česnek a restujeme 5 minut.
2. Přidáme uvařenou a okapanou cizrnu a restujeme další asi 3 minuty. Přidáme nakrájená rajčata, kmín, skořici, papriku a chilli papričku a přivedeme k varu. Zmírníme plamen a necháme 10 minut vařit.
3. Mangold opláchneme, nasekáme a přidáme do vařící se směsi, vaříme ještě asi minutu.
4. Ve směsi vytvoříme 6 jamek, do nichž vyklepneme vejce. Poté pánev přemístíme do předehřáté trouby a pečeme 15 až 20 minut. Vyjmeme z trouby, posypeme bazalkou a podáváme.
1195
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný