Pórkový krém se ztraceným vejcem
Suroviny: 1 velký pórek, 2 velké brambory, 600 ml zeleninového vývaru, 1 cibule, 100 g másla, 150 ml smetany ke šlehání 33 %, sůl, čerstvě mletý pepř Ztracená vejce: 4 vejce, 4 lžíce octa
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 35 minut
Náročnost: *
Postup přípravy:
1. Na rozpuštěném másle restujte pokrájenou cibuli, brambory a pórek, dokud zelenina nezměkne.
2. Zalijte vývarem a vařte zhruba 20 minut.
3. Rozmixujte dohladka a osolte a opepřete dle chuti.
4. Podávejte se ztraceným vejcem, které připravíte ve vodním víru vroucí vody se lžící octa.
Tip: Vybírejte vejce podle kódu na skořápce. Ale pozor, informace na obalu a skořápce nejsou stejné! Každá z nich totiž obsahují rozdílné informace. Více v tomto článku.
Zdroj: Akademie kvality
636
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný