Pórková polévka s ořechy
Potřebujete:2 velké pórky,2 větvičky tymiánu,1 větvičku rozmarýnu, 1 bobkový list,50g rostlinného oleje,2 řapíkaté celery,sůl,pepř, 150g brambor,1l zeleninového vývaru,150ml smetany,1 lžíci olivového oleje,50g mandlí,1 lžíci slunečnicových semen,1/2 lžíce drceného koriandru,150g kysané smetany
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 450 kcal,
tuky: 37g, sacharidy: 11g, bílkoviny: 28,5g
Postup přípravy :
1.Zeleninu očistěte,omyjte a z řapíkatého celeru a pórku odstraňte tmavě
zelené části.Světlé části si ponechejte a nakrájejte na drobno.Bylinky i
s bobkovým listem si uvažte do svazku.
2.Ve vysokém hrnci rozehřejte olej a na něm opékejte pokrájenou zeleninu
a svazek bylinek (asi 5 minut – aby nezhnědla).Osolte a opepřete.Zalijte
vývarem,přidejte na drobno nakrájené brambory a vařte,dokud není zelenina
měkká(25–30 minut).Nechte mírně vychladnout.Bylinky již můžete vyndat.
3.Zeleninu rozmixujte ponorným mixérem do hladka,přidejte smetanu,provařte
a podle chuti ještě dochuťte.
4.Na pánvi mírně rozehřejte olej,na něm opékejte posekané mandle,slunečnicová
semena i koriandr, dokud nebudou zlaté.
5.Polévku servírujte v misce.Přidejte lžíci kysané smetany a navrch nasypte
opražená semínka.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
620
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný