Pomazánka z Olomouce

Pomazánka z Olomouce

Potřebujete: velké balení olomouckých tvarůžků,1pomazánkové máslo,1 červenou sterilovanou papriku,4 lžíce piva,4 krajíce chleba,2 stroužky česneku,mletý pepř,sůl,Chilli koření,bylinky, olej na smažení

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 480 kcal,
tuky: 33g, sacharidy: 32g, bílkoviny: 14g

Postup přípravy:

1.Olomoucké tvarůžky drobně pokrájíte a smícháte s pomazánkovým máslem.Vmícháte nasekané
bylinky,drobně pokrájenou papriku a okořeníte solí,pepřem a špetkou chilli.

2.Pomazánku zředíte pivem a necháte ji v chladničce odležet.

3.Mažete na osmažené topinky předem potřené z obou stran vydatně česnekem.Pokud má pomazánka
trochu větší říz,spláchnete ho dobře vychlazeným pivním mokem.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

989

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku