Pomazánka z Olomouce
Potřebujete: velké balení olomouckých tvarůžků,1pomazánkové máslo,1 červenou sterilovanou papriku,4 lžíce piva,4 krajíce chleba,2 stroužky česneku,mletý pepř,sůl,Chilli koření,bylinky, olej na smažení
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 480 kcal,
tuky: 33g, sacharidy: 32g, bílkoviny: 14g
Postup přípravy:
1.Olomoucké tvarůžky drobně pokrájíte a smícháte s pomazánkovým máslem.Vmícháte nasekané
bylinky,drobně pokrájenou papriku a okořeníte solí,pepřem a špetkou chilli.
2.Pomazánku zředíte pivem a necháte ji v chladničce odležet.
3.Mažete na osmažené topinky předem potřené z obou stran vydatně česnekem.Pokud má pomazánka
trochu větší říz,spláchnete ho dobře vychlazeným pivním mokem.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
989
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný