Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Potřebujete: 500 g uvařené červené řepy, 1 sterilovanou chilli papričku, 1 jarní cibulku, 1 stroužek česneku, 200 ml podmáslí, 150ml vody, 1/2 lžíce vinného octa, 1/2 čajové lžičky soli, špetku mletého pepře, 3 lžíce bílého řeckého jogurtu, 2 větvičky kopru, 2 lžičky kysané smetany.

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 96 kcal,
tuky: 3 g, sacharidy: 17 g, bílkoviny: 16 g

Postup přípravy:

1. Uvařenou řepu rozkrájejte na menší kousky, jarní cibulku pokrájejte na drobno.

2. Všechny přísady (kromě kopru)  vložte do mixéru a mixujte asi minutu, dokud nepřipravíte hladké pyré. Ochutnejte a můžete přidat ještě koření podle vlastní chuti.

3. Přelijte do připravené nádoby a nechte v lednici vychladit minimálně 2 hodiny. Při podávání servírujte na talíř a ozdobte lžičkou kysané smetany a koprem.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

 

642

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku