Polévka z červené řepy
Potřebujete: 500 g uvařené červené řepy, 1 sterilovanou chilli papričku, 1 jarní cibulku, 1 stroužek česneku, 200 ml podmáslí, 150ml vody, 1/2 lžíce vinného octa, 1/2 čajové lžičky soli, špetku mletého pepře, 3 lžíce bílého řeckého jogurtu, 2 větvičky kopru, 2 lžičky kysané smetany.
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 96 kcal,
tuky: 3 g, sacharidy: 17 g, bílkoviny: 16 g
Postup přípravy:
1. Uvařenou řepu rozkrájejte na menší kousky, jarní cibulku pokrájejte na drobno.
2. Všechny přísady (kromě kopru) vložte do mixéru a mixujte asi minutu, dokud nepřipravíte hladké pyré. Ochutnejte a můžete přidat ještě koření podle vlastní chuti.
3. Přelijte do připravené nádoby a nechte v lednici vychladit minimálně 2 hodiny. Při podávání servírujte na talíř a ozdobte lžičkou kysané smetany a koprem.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
642
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný