Polévka s houbovými nočky

Polévka s houbovými nočky

Potřebujete: 1500 ml silného vývaru z hovězího masa, 250–300 g směsi čerstvých hub, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 2 lžíce sádla, 1 středně velká cibule (šalotka), 2 vejce, 1 lžička hořčice, 1 stroužek česneku, 30 g chladného másla, zelená petrželka nebo pažitka, 1 šálek nakrájené housky, 4 lžíce mléka nebo smetany, 2 lžíce strouhanky, sůl, mletý pepř

Recept pro 4 – 6 osob.
1 porce obsahuje = 260 kcal,
tuky: 19 g, sacharidy: 15 g, bílkoviny: 7 g

Postup přípravy:

1. Houby důkladně očistíme,pokrájíme na menší kousky a zavaříme do osolené vody s bobkovým listem a novým kořením. Necháme přejít varem,plamen zmírníme a povaříme cca 7 minut.

2. Houby přelijeme přes sítko a propláchneme studenou vodou. Okapané a vychladlé houby ostrým nožem nasekáme na drobné kousky.

3. Na rozpuštěném sádle orestujeme oloupanou a drobně pokrájenou cibuli a nenecháme ji jen lehce zpěnit a zezlátnout. Vychladlou cibuli smícháme s drobně nasekanou petrželkou. Přidáme
vejce, hořčici a houby.

4. Vše utřeme na jemnou směs a protlačíme sítkem. Ochutíme solí, pepřem,rozetřeným česnekem a zjemníme plátkem chladného másla. Ke směsi přidáme drobně pokrájenou housku, kterou můžeme předem pokropit mlékem nebo smetanou. Vypracujeme pevnou směs na nočky, které dle potřeby můžeme zahustit ještě jemnou strouhankou.

3. Malé nočky zaváříme do horkého vývaru a cca 4 minuty mírným varem povaříme.

 

 

644

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku