Polévka – hráškový krém

Polévka – hráškový krém

Potřebujete:500g čerstvého hrášku(možno použít mražený),1 avokádo,300ml mléka z lískových oříšků,1 střední cibulku,1 jarní cibulku,sůl,pepř, 2 lžičky olivového oleje

Recept pro 3 osoby.
1 porce obsahuje = 355 kcal,
tuky: 18g, sacharidy: 40g, bílkoviny: 13g

Postup přípravy:

1.Nejdříve připravte mléko z lískových oříšků.300g oříšků rozmixujte najemno,potom
přilejte 500ml horké vody a znovu rozmixujte.Ořechový koktejl uložte do lednice
alespoň na 12 hodin louhovat.Následně ještě jednou promixujte a přeceďte přes čisté
husté plátýnko.

2.V mixéru rozmixujte hrášek,pokrájené avokádo a mléko z lískových oříšků,cibulku,
olej,sůl,mletý pepř.

3.Studenou polévku v misce doplňte trochou čerstvého hrášku,pokrájenou jarní cibulkou
a lžičkou olivového oleje.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

1995

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku