Houby divoké i medicínské: Jedny prospějí hubnutí, druhé glykémii
Polévka – hráškový krém
Potřebujete:500g čerstvého hrášku(možno použít mražený),1 avokádo,300ml mléka z lískových oříšků,1 střední cibulku,1 jarní cibulku,sůl,pepř, 2 lžičky olivového oleje
Recept pro 3 osoby.
1 porce obsahuje = 355 kcal,
tuky: 18g, sacharidy: 40g, bílkoviny: 13g
Postup přípravy:
1.Nejdříve připravte mléko z lískových oříšků.300g oříšků rozmixujte najemno,potom
přilejte 500ml horké vody a znovu rozmixujte.Ořechový koktejl uložte do lednice
alespoň na 12 hodin louhovat.Následně ještě jednou promixujte a přeceďte přes čisté
husté plátýnko.
2.V mixéru rozmixujte hrášek,pokrájené avokádo a mléko z lískových oříšků,cibulku,
olej,sůl,mletý pepř.
3.Studenou polévku v misce doplňte trochou čerstvého hrášku,pokrájenou jarní cibulkou
a lžičkou olivového oleje.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
1995
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný