Podzimní pečená zelenina

Podzimní pečená zelenina

Potřebujete: 500 g malých brambor s červenou slupkou, 2 hrnky na kostičky (asi 2 cm velké) nakrájené máslové dýně, 2 velké mrkve (nakrájet na proužky asi 2cm široké), 2 pastiňáky (proužky asi 2 cm široké), 2 hrnky rukoly – nasekané, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíci nasekaného čerstvého rozmarýnu, 2 stroužky česneku,sůl a pepř podle chuti

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 200 kcal,
tuky: 3g, sacharidy: 40g, bílkoviny: 4,5g

Postup přípravy:

1. Očištěnou a nakrájenou zeleninu pokapejte olivovým olejem, osolte,opepřete a přidejte prolisovaný česnek a bylinky. Vše ručně promíchejte a rovnoměrně rozložte na pečicí papír
na plechu.

2. Vložte do vyhřáté trouby na 180 °C a pečte 15 minut. Potom vařečkou zeleninu promíchejte a dejte dopéct na dalších 15 min. Zelenina by měla být měkká a opečená.

943

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku