Plněný zelný závitek s restovanou zeleninou
Potřebujete:1 čínské zelí,150g zelených fazolek,2 mrkve,3 lžíce kukuřičných zrn, 1 lžíci rostlinného oleje,1 lžíci sezamových semínek,sójovou omáčku,šťávu z čerstvého zázvoru.
Recept pro 2 osoby.
1 porce obsahuje = 453 kcal,
tuky: 17 g, sacharidy: 83 g, bílkoviny: 50 g
Postup přípravy:
1.Zelí očistěte,vyřízněte košťál a omyjte.Vrchních 8 listů v celku a vnitřní zelné
listy nakrájené na drobné nudličky dejte do horké vody a povařte 1–2 minuty.Potom
je zceďte,rychle zchlaďte studenou vodou a odložte na stranu.
2.Fazolky a mrkev očistěte,omyjte.Fazolky nakrájejte na 1 cm velké kousky a mrkev
nastrouhejte na hrubém struhadle.Fazolky s mrkví a kukuřicí povařte 2 minuty a opět
rychle slijte a zchlaďte studenou vodou.
3.Na pánvi rozehřejte olej a na něm opečte vařené zelné nudličky dohromady s fazolkami,
mrkví a kukuřicí.Okořeňte pár kapkami sojové omáčky a čerstvé zázvorové šťávy a přidejte
většinu sezamových semínek.
4.Na rozložený vařený zelný list vložte zeleninovou náplň a zarolujte.Na talíři ozdobte
zbytkem sezamových semínek a podávejte s omáčkami podle vlastní chuti.
Tip:Omáčka může být sójová nebo jiná,vhodná ke grilované zelenině.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
849
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný