Plněná pečená jablka
Jablka pomáhají v boji proti obezitě, i když obsahují jistý podíl cukru. Dle různých studií diabetici zaznamenali pozitivní vliv jablek, kdy jim po jídle méně vyskočila glukóza v krvi, pravděpodobně díky obsahu rozpustné vlákniny. Nechte se inspirovat podzimním receptem na plněná pečená jablka, která oceníte jako zdravý dezert či chutnou přílohu k masu.
Ingredience:
- 8 větších pevných jablek
- hrstka rozinek
- hrstka sušených meruněk
- hrstka sušených brusinek
- ½ lžičky mleté skořice, ½ lžičky mletého muškátového oříšku
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 °C. Z jablek vyřízněte jaderník a postavte je vedle sebe do keramické zapékací mísy.
- Všechny ostatní přísady spolu zamíchejte a naplňte jí díry po jaderníku.
- Vložte do trouby a pečte asi 30 minut, až jablka zezlátnou.
Tip: Plněná pečená jablka jsou vynikající přílohou např. k pečené vepřové panence nebo krůtě.
1028
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný