Borůvky: Antioxidační poklad z lesa vyzkoušejte ve fit strouhaném koláči
Plněná pečená jablka
Potřebujete: 2 malá jablka (celkem asi 200 g), 5 g rozinek, 5 g vlašských ořechů, skořici, vanilín.
Recept pro 1 osobu.
1 porce obsahuje = 237 kcal,
tuky: 4g, sacharidy: 5g, bílkoviny: 52g
Postup přípravy:
1. Jablka si očistěte,omyjte,seřízněte vrchní část jablka a vydlabejte lžící střed.
2. Do připraveného jablka střídavě naskládejte rozinky a vlašské ořechy.Zasypte smě-
sí koření a jablka vložte na menší pekáček.Celé dejte do předehřáté trouby na 180°C.
Během pečení,asi 15–20 minut,se vypeče určité množství šťávy,kterou můžete následně
vlít do upečených jablíček.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
997
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný