Plněná papriková lodička
Potřebujete:4 středně velké červené kapie,400 g vařené bílé nebo hnědé rýže, 500 g sterilovaných fazolí ve v šťávě, 150 g sterilované kukuřice (rozmražené), hrst čerstvých lístků koriandru nahrubo sekaných,100 g sýra čedar nahrubo strouhaného (je možné použít i čedar se sníženým množstvím tuku),100ml Ajvaru.
Recept pro 4 osoby
1 porce obsahuje 291 kcal,
tuky: 10 g, sacharidy: 40 g, bílkoviny: 15 g
Postup přípravy:
1.Předehřejte si troubu na 200 °C.
2.Kapii rozkrojte podélně,vyčistěte,omyjte a dejte stranou.
3.V míse smíchejte rýži,fazole,kukuřici,ajvar,koriandr a směsí naplňte připravené papriky.
4.Zapékací misku si vyložte pečícím papírem a uspořádejte na ni naplněné papriky.Misku
zakryjte víkem nebo alobalovou fólií a nechte péct asi 40 až 45min.Potom papriky vyndejte,
zkontrolujte,jestli jsou již dopečené a posypte je strouhaným sýrem.Vraťte misku zpět do
trouby asi na 5 minut,dokud se sýr nerozehřeje.
Tip.:V receptu jsme použili červené papriky,ale krásně bude vypadat kterákoliv barva kapie.
Náplň si můžete zpestřit i přidáním vámi oblíbeného druhu zeleniny či masa.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
731
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný