Pivovarská polévka s chlebem
Potřebujete:400g suchého chleba,1l světlého piva,50g másla,1 masox, 2 žloutky,sůl,kmín,petrželku,lžíci medu,250ml zakysané smetany
Recept pro 6 osob.
1 porce obsahuje = 360 kcal,
tuky: 16g, sacharidy: 37g, bílkoviny: 7g
Postup přípravy:
1.Tvrdý chléb nalámete na menší kousky do hrnce a zalijete pivem.Přidáte kmín,plátek másla,sůl
a vaříte tak dlouho,až se chléb rozvaří na kaši.
2.Polévku promixujete ponorným šlehačem,ochutíte masoxem,zelenou petrželkou a zjemníte žloutky
rozmíchanými v kyselé smetaně.
3.Polévku promícháte,prohřejete,ale už ji nesmíte vařit,aby se žloutky nesrazily.Podle chuti
dosladíte cukrem nebo medem.Pivní polévku podáváte s osmaženou houskou.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
702
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný