Pivní medová marináda

Pivní medová marináda

Potřebujete:4 lžíce tekutého medu,3 lžíce balzamikového octu,250 ml černého piva, 2 lžíce olivového oleje,špetku Chilli koření,1 lžíci mletého rozmarýnu,1 lžíci hořčice

Recept pro 5 osob.
1 porce obsahuje = 120 kcal,
tuky: 4g, sacharidy: 18g, bílkoviny: 1g

Postup přípravy:

1.Připravíte ji smícháním 4 lžic tekutého medu,3 lžic balzamikového octa,¼ l černého piva,
2 lžic olivového oleje,špetky mletého chilli,lžičky mletého rozmarýnu,dle potřeby lžíce hořčice

2.Důležitá rada: maso před marinováním nesolíte!Tato marináda je vhodná na vepřové maso
(kotlety, plátky krkovičky – naklepete, osušíte).Maso marinujete minimálně 1 hodinu před
pečením a solíte až před vložením do trouby.Pečete při teplotě 180°C cca 50 minut.Maso v pivní
marinádě můžete též opékat na grilu.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

1683

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku