Pita s cizrnou
Potřebujete:2 chlebové placky pita,200 g sterilované cizrny (bez šťávy),3 stroužky česneku, 1 lžičku mletého římského kmínu,1 lžičku mletého koriandru,1⁄2 lžičky mořské soli,1 lžičku kurkumy (prášek),1 lžičku nového koření(mleté),1⁄2 lžičky mletého zázvoru,1⁄2 lžičky mletého černého pepře,špetku kajenského pepře,3 lžíce kvalitního olivového oleje,1 velkou červenou cibuli,1⁄2 červené kapie,1⁄4 šálku humusu,1⁄4 ledového salátu,hrst sekané petrželky.
Recept pro 2 osoby
1 porce obsahuje 350 kcal,
tuky: 9,5 g, sacharidy: 57 g, bílkoviny: 11 g
Postup přípravy:
1.Troubu si předehřejte na 200 °C.
2.V míse promíchejte všechno koření s olejem a přimíchejte cizrnu,tenké plátky cibule a tenké
plátky červené papriky.Směs přeneste na menší pekáč s pečicím papírem,rozprostřete ji po celém
dně a zakryjte folií.Pečte 30 min.
3.Pitu rozkrojte na polovinu a nechte prohřát těsně před plněním.Kapsu v chlebu naplňte 1 lžící humusu, přidejte 1⁄4 nadrobno nakrájeného ledové-
ho salátu a přidejte cizrnovou směs.Nakonec posypejte sekanou petrželkou a můžete podávat
dohromadys humusem.
1310
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný