Pita chléb s kuřecím salátem – tzatziki
Potřebujete:2 pita chleby(určené k plnění),350g vařeného kuřecího masa,150g řeckého jogurtu,200g okurky(vyberte druh s menším množstvím vody nebo zvyšte množství na 300 g), 3 lžíce čerstvé nasekané bylinky(např. petržel, pažitka, kopr...),1 stroužek česneku, 2 lžíce vinného octa(nejlépe červeného),sůl a pepř.
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 36 kcal,
tuky: 15 g, sacharidy: 20 g, bílkoviny: 31 g
Postup přípravy:
1. Vařené kuřecí maso nasekejte nadrobno. Okurku oloupejte, nastrouhejte nahrubo a pomocí čistého plátna z ní vymačkejte maximum šťávy. Bylinky nasekejte najemno.
2. Do středně velké mísy vložte připravené ingredience a přidejte jogurt a prolisovaný česnek. Dochuťte vinným octem, solí a pepřem podle chuti a nechte v chladu uležet.
3. Pita chléb rozkrojte a plňte připraveným salátem.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
1084
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný