Pistáciové raw kuličky

Pistáciové raw kuličky

Raw recepty se těší stále větší oblibě. Tato varianta stravování je založena na konzumaci tepelně neupravených potravin, díky čemuž se v jídle zachová vysoký obsah živin. Jednou ze základních složek raw stravy je vedle ořechů také ovoce, ať už čerstvé, nebo sušené. Nechte se v kuchyni inspirovat receptem na raw pistáciové kuličky.

Energetická hodnota na 100 g: 551 kcal, tuky 39 g, bílkoviny 12 g, sacharidy 33 g

Suroviny:

  • 100 g sušených datlí
  • 200 g pistáciového másla
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 30 g pistácií na obalení

Postup:

  1. Všechny ingredience společně rozmixujeme na lepivou hmotu.
  2. Těsto necháme na chvíli odležet v lednici.
  3. Poté vytvarujeme z odleželého těsta kuličky.
  4. Hotové kuličky v lehce rozmixovaných pistáciích.

TIP: Kuličky uchováváme v chladu. Cukroví je na konci dne dobré schovat do lednice, aby při pokojové teplotě nevysychalo.

Autor: Pavla Janovská, DiS, foto: autor

1809

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku