Pistáciové raw kuličky
Raw recepty se těší stále větší oblibě. Tato varianta stravování je založena na konzumaci tepelně neupravených potravin, díky čemuž se v jídle zachová vysoký obsah živin. Jednou ze základních složek raw stravy je vedle ořechů také ovoce, ať už čerstvé, nebo sušené. Nechte se v kuchyni inspirovat receptem na raw pistáciové kuličky.
Energetická hodnota na 100 g: 551 kcal, tuky 39 g, bílkoviny 12 g, sacharidy 33 g
Suroviny:
- 100 g sušených datlí
- 200 g pistáciového másla
- 100 g strouhaného kokosu
- 30 g pistácií na obalení
Postup:
- Všechny ingredience společně rozmixujeme na lepivou hmotu.
- Těsto necháme na chvíli odležet v lednici.
- Poté vytvarujeme z odleželého těsta kuličky.
- Hotové kuličky v lehce rozmixovaných pistáciích.
TIP: Kuličky uchováváme v chladu. Cukroví je na konci dne dobré schovat do lednice, aby při pokojové teplotě nevysychalo.
Autor: Pavla Janovská, DiS, foto: autor
1809
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný