Tapioka: Pokrmy z ní jsou oblíbené a chutné, diabetici by se jim však kvůli vysokému GI měli vyhýbat
Pikantní kuřecí maso s kešu ořechy
Potřebujete: 500g kuřecích prsou nakrájených na tenké plátky, 50ml pikantní červené omáčky(např. Mojo Rojo Picante), 2 lžíce sojové omáčky, 2 rozdrcené stroužky česneku, 2 cm čerstvého zázvoru,1 polévkovou lžíci rostlinného oleje, 1⁄2 čajové lžičky sezamového oleje, 100g mrkve, celý kukuřičný klas, 100g lusků sladkého hrášku, 3 jarní cibulky, 1 lusk chilli papričky, 100 g kešu ořechů.
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 359 kcal,
tuky: 16g, sacharidy: 82g, bílkoviny 29g
Postup přípravy:
1. Omyjte a očistěte zeleninu. Mrkev nakrájejte na podlouhlé proužky, kukuřici šikmo na plátky, hráškové lusky rozkrojte podélně na polovinu, jarní cibulku
nakrájejte asi na 3cm kousky a papriku opět na proužky. Oloupaný zázvor nastrouhejte na jemno.
2. Do uzavíratelné plastové misky připravte polovinu červené omáčky, polovinu sojové omáčky,přidejte prolisovaný česnek a strouhaný zázvor. Vše promíchejte,
vložte plátky masa a nechte v lednici alespoň 1 hodinu marinovat.
3. Ve vysoké pánvi (nejlépe wok) rozehřejte polovinu rostlinného oleje a na něm opečte maso z obou stran. Hotové maso vyndejte a pánev setřete papírovou
utěrkou.
4. V pánvi opět rozehřejte zbytek oleje i se sezamovým. Přidejte mrkev a kukuřici a vše opékejte asi minutu. Přidejte hrášek, cibuli a chilli papriku a ještě asi
další 2 minuty opékejte. Vraťte do pánve k zelenině připravené maso a přidejte kešu ořechy, zbývající červenou omáčku a sojovou omáčku. Vše společně prohřejte
a můžete servírovat, nejlépe s rýží.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
654
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný