Pikantní hummus
Potřebujete:3 šálky(250 ml) uvařené nebo sterilované cizrny,1 šálek tahini,šťáva z jednoho citrónu,4 stroužky česneku,1 lžička jemně mleté mořské soli,čtvrt lžičky bílého pepře,¾ lžičky mletého římského kmínu,špetka semínek pálivé červené papriky,špetka mletého černého pepře, špetka cayenského pepře,2 lžíce drobně pokrájené pálivé zelené papriky,červená sladká paprika na ozdobu
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 160 kcal,
tuky: 4g, sacharidy: 25g, bílkoviny: 8g
Postup přípravy:
1.Cizrnu rozmixujeme společně s tahini a šťávou z citrónu do hladké směsi.Aby směs byla opravdu
dokonale hladká,přidává se při mixování také trochu vody.
2.Krém z cizrny vložíme do velké mísy,přidáme všechno koření,jemně utřený česnek a dobře
promícháme.Hummus necháme dobře vychladit,aby se všechny vůně koření smísily s cizrnovou pastou.
3. Před podáváním ozdobíme proužky nebo kolečky sladké červené papriky.Nejchutnější je podávaný
při pokojové teplotě jako výtečná pomazánka na teplý pita chléb,nebo se často používá jako
pikantní omáčka vhodná k namáčení čerstvých kousků zeleniny.
738
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný