Pikantní hovězí guláš z nakládaného masa
Potřebujete:800 g hovězího krku,250 g cibule,2 lžíce rajského protlaku,2 lžičky sladké papriky,sůl,30 g rostlinného oleje na teplou úpravu,1 litr vývaru,200 ml bílého jogurtu.Na marinádu:100ml octa,200ml kokosového mléka,5 sušených chilli papriček,kousek zázvoru (asi 1cm),6 stroužků česneku,2 ks celého kardamonu,1 ks celé skořice,1 lžičku kmínu,1 lžičku hnědých hořčičných semínek,1 lžičku celého pepře,1 lžíci cukru
Recept pro 6 osob.
1 porce obsahuje = 399 kcal,
tuky: 23 g, sacharidy: 9,5 g, bílkoviny: 39 g
Postup přípravy:
1.Omyté maso nakrájejte na stejně velké kousky,posypte je solí a nechte stát
při pokojové teplotě asi 30 minut.
2.Všechny ingredience pro marinádu vložte do mixéru a rozmixujte.Marinádu
promíchejte s masem,zakryjte pokličkou a nechte nejméně 4 hodiny marinovat
v ledničce(nejlépe přes noc).
3.Cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo.Ve vyšším hrnci opečte cibuli na oleji,
přidejte maso i s marinádou a maso také opečte.Pak přidejte rajčatový protlak,
pepř a zalijte asi 500 ml vývaru.Základ na guláš přikryjte a nechte na malé
teplotě pomalu dusit.Duste asi 1,5 až 2 hodiny podle potřeby.Pravidelně maso
kontrolujte a pokud by bylo potřeba,podlijte jej vývarem.
4.Když maso změkne,odkryjte poklici a pokud je šťáva moc řídká,nechte ji ještě
povařit,aby zhoustla.
Tip:Podávejte s rýží a pro zjemnění chuti si můžete do guláše přidat lžíci bílého
jogurtu.
1490
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný