Open-faced sendvič s avokádem, kuřecím masem a sýrem Il Salato
Pečený lilek plněný zeleninou
Potřebujete: 2 lilky, 1 středně velkou cuketu, 1/2 cibule ,4 hlavičky žampionů, 2 rajská jablka, 100 g dušené šunky, 50 ml smetany na vaření, 60 g strouhaného sýra Gran Moravia, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř.
Recept pro 2 osoby.
1 porce obsahuje = 453 kcal,
tuky: 17 g, sacharidy: 83 g, bílkoviny: 50 g
Postup přípravy:
1. Lilky rozkrojte podélně na polovinu a opatrně nožem vyřízněte dužinu.
2. Cuketu a žampiony omyjte. Neoloupanou cuketu, žampiony i vnitřek lilku nakrájejte na malé kostičky, cibuli na slabá kolečka a vše smíchejte.
3. Předehřejte troubu na 180 °C.
4. Na pánvi s rozehřátým olejem opečte zeleninovou směs a přidejte na kostičky nakrájenou šunku. Vše za občasného míchání opékejte asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Nakonec osolte a opepřete.
5. Lilky naplňte zeleninovou směsí a přidejte lžíci smetany. Na každý takto připravený lilek ještě přidejte navrch plátky rajčat a posypte jej strouhaným sýrem.
6. Na plech pokrytý pečicím papírem rozložte naplněné lilky a nechte zapéct 5 minut při teplotě 180 °C, dokud se sýr nerozpeče.
Tip: Pokud rádi experimentujete, můžete naplněný lilek zeleninovou směsí dát do trouby celý prohřát a po 5 minutách vytvořit v zelenině místo pro jedno vajíčko. Když vajíčko vyklepnete do připraveného lilku, postupujte dále od bodu 5.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
4129
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný