Pečený lilek v marinádě
Potřebujete:2 středně velké lilky,100ml olivového oleje,1 lžíci červeného vína,2 lžíce vinného octa, 2 stroužky česneku,petrželovou nať,1 šalotku,2 lžíce kapary,mletý bílý pepř,1 bobkový list
Recept pro 2 osoby.
1 porce obsahuje = 550 kcal,
tuky: 45g, sacharidy: 32g, bílkoviny 6g
Postup přípravy:
1.Lilky nakrájíte podélně na silnější plátky, posolíte a necháte je vyplakat.Vymačkáte z nich uvolněnou šťávu,osušíte je, potřete olejem a na grilovací pánvi z obou stran ogrilujete.
2.Plátky lilků přeložíte na třetiny a vložíte je do vymazané zapékací misky. Krátce zapečete a zalijete marinádou připravenou z utřeného česneku, kaparů, jemně nasekané šalotky, petrželky, bílého pepře, octa a červeného vína.
3.Necháte do druhého dne proležet v chladu. Podáváte s červeným vínem a křupavou bagetkou.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
1102
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný