Pečený lilek v marinádě

Pečený lilek v marinádě

Potřebujete:2 středně velké lilky,100ml olivového oleje,1 lžíci červeného vína,2 lžíce vinného octa, 2 stroužky česneku,petrželovou nať,1 šalotku,2 lžíce kapary,mletý bílý pepř,1 bobkový list

Recept pro 2 osoby.
1 porce obsahuje = 550 kcal,
tuky: 45g, sacharidy: 32g, bílkoviny 6g

Postup přípravy:

1.Lilky nakrájíte podélně na silnější plátky, posolíte a necháte je vyplakat.Vymačkáte z nich uvolněnou šťávu,osušíte je, potřete olejem a na grilovací pánvi z obou stran ogrilujete.

2.Plátky lilků přeložíte na třetiny a vložíte je do vymazané zapékací misky. Krátce zapečete a zalijete marinádou připravenou z utřeného česneku, kaparů, jemně nasekané šalotky, petrželky, bílého pepře, octa a červeného vína.

3.Necháte do druhého dne proležet v chladu. Podáváte s červeným vínem a křupavou bagetkou.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

1102

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku