Pečený lilek s česnekem a smetanou
Potřebujete:4 malé lilky,500g zakysané smetany,1 lžíci livového oleje,4 stroužky česneku, sůl,bylinky podle chuti (bazalka, oregáno, šalvěj)
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje: 320 kcal,
tuky: 18g, sacharidy: 30g, bílkoviny 10g
Postup přípravy:
1.Lilky očistíte vodou, rozříznete na dvě poloviny a propícháte vidličkou.
2.Poloviny položíte na pečícím papírem vyložený plech tak, aby ležely řezem nahoru. Lehce osolíte a potřete olivovým olejem. Takto nachystaný lilek dáte péct do trouby na 180° C na 20 minut.
3.Před koncem pečení ještě lilek potřete lisovaným česnekem a necháte dopéct.
4.Upečený lilek servírujete se zakysanou smetanou a bylinkami.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
2518
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný