Pečený lilek s česnekem a smetanou

Pečený lilek s česnekem a smetanou

Potřebujete:4 malé lilky,500g zakysané smetany,1 lžíci livového oleje,4 stroužky česneku, sůl,bylinky podle chuti (bazalka, oregáno, šalvěj)

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje: 320 kcal,
tuky: 18g, sacharidy: 30g, bílkoviny 10g

Postup přípravy:

1.Lilky očistíte vodou, rozříznete na dvě poloviny a propícháte vidličkou.

2.Poloviny položíte na pečícím papírem vyložený plech tak, aby ležely řezem nahoru. Lehce osolíte a potřete olivovým olejem. Takto nachystaný lilek dáte péct do trouby na 180° C na 20 minut.

3.Před koncem pečení ještě lilek potřete lisovaným česnekem a necháte dopéct.

4.Upečený lilek servírujete se zakysanou smetanou a bylinkami.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

2518

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku