Pečené ricottové karbanátky
Potřebujete: 500 g ricotty, 150 g strouhanky, 2 vejce, 60 g strouhaného sýra (30 % tuku), 30 g sýra GranMoravia (parmezán), petrželku, bazalku, sůl, pepř
Recept pro 4 osoby
1 porce obsahuje 405 kcal,
tuky: 19,5 g, sacharidy: 25 g, bílkoviny: 30 g
Postup přípravy:
1. Ricottu zbavenou většiny vody vložte do mísy robotu a vidličkou ji rozmačkejte na menší části. Přisypte strouhanku a robotem vše prošlehejte, aby se suroviny spojily. Po jednom vmíchávejte vejce a opět řádně promíchávejte.
2. Do směsi přidejte strouhané sýry, sůl (opatrně, sýry jsou už slané), pepř a nasekané bylinky. Vše opět dobře promíchejte.
3. Připravte si plech na pečení a vyložte jej pečicím papírem.
4. Lžící vykrajujte karbanátky, rukou malinko potřenou olivovým olejem si je vytvarujte do požadovaných tvarů a skládejte je na připravený plech vedle sebe.
5. Vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte 20 minut. Když jsou karbanátky z jedné strany opečené,otočte je a vraťte do trouby na dopečení, aby byly zlaté i z druhé strany.
913
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný