Pečené kuře s chutí a vůni husy
Potřebujete: 1 chlazené kuře,kysané zelí,60g sádla,2 lžíce švestkových povidel,250 ml,černého piva,sůl,kmín
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 530 kcal,
tuky: 24g, sacharidy: 17g, bílkoviny: 60g
Postup přípravy:
1.Kuře osolíte a okmínujete vně i uvnitř. Nadíváte dobře vymačkaným kysaným zelím a nádivku pořádně upěchujete
a spíchnete párátky nebo kovovou jehlicí.
2.V pekáčku rozehřejete sádlo, kuře na něm krátce ze všech stran opečete a poté ho podlijete černým pivem,
které jste nejprve krátce zahřáli a rozpustili v něm švestková povidla.Kuře pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C
zhruba 1 hodinu a během pečení několikrát přelijeme vypečenou šťávou.
3.Když má kuře zlatou kůrku, rozporcujete ho a na talíři každý kousek přelijete pivní šťávou.
K pečínce se hodí houskové nebo bramborové knedlíky.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
1842
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný