Pečené hovězí karbanátky se slaninovo-jogurtovým dipem
Suroviny: 600 g mletého hovězího masa, 200 g strouhanky, 1 cibule, 2 vejce, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 3 stroužky česneku, 2 snítky čerstvého tymiánu, hrst hladkolisté petržele, hrst čerstvého kopru, sůl, čerstvě mletý pepř, olivový olej Na dip: 200 ml bílého jogurtu, 100 g slaniny, 1 lžíce majonézy, 1 lžíce citronové šťávy, sůl, čerstvě mletý pepř
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: **
Postup přípravy:
1. Mleté maso smíchejte s nakrájenou cibulí, vejci, kečupem, hořčicí a prolisovanými stroužky česneku.
2. Do směsi přidejte nadrobno pokrájené bylinky a lístky tymiánu, osolte a opepřete a postupně přisypte strouhanku.
3. Ze směsi vytvořte malé bochánky a z nich tvarujte karbanátkové placičky. Pokud bude potřeba, přidejte strouhanku.
4. Karbanátky vyrovnejte na plech a pomašlujte olejem z obou stran. Pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů cca 35 minut.
5. Během pečení si připravte dip. Orestujte si slaninu a přidejte ji do směsi jogurtu a majonézy.
6. Dip dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
985
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný