Išelské dortíčky: Cukroví, které nesmělo chybět ani na stole císaře Františka Josefa
Pečené dýňové plátky s bylinkovou krustou
Potřebujete: 1 kg dýně hokkaidó, sůl, mletý pepř, 7 lžic oleje (slunečnicový, dýňový nebo olivový), 180 g staršího toastového chleba nebo jiného pečiva, 1 cibule, bylinky (pažitka, petrželka, tymián, šalvěj, rozmarýn), 1 lžíce mletých vlašských ořechů, 50 g strouhaného tvrdého sýru (parmazán, gruyér, ementál)
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje:
energie: 490 kcal
tuky: 28 g
sacharidy: 48 g
bílkoviny: 14 g
Postup přípravy:
1. Oloupanou dýni přepůlíme, vyjmeme semínka a nakrájíme na tenčí plátky ve tvaru měsíčku.
2. Dýni osolíme, opepříme a krátce na oleji z obou stran opečeme do zhnědnutí. Takto připravené plátky dýně naskládáme na zapékací plech jeden vedle
druhého.
3. Pečivo nastrouháme nebo rozmixujeme. Ke strouhance přidáme drobně nasekanou cibuli, kapku oleje, nasekané bylinky, mleté oříšky, osolíme a opepříme.
4. Směsí posypeme dýňové plátky a v předehřáté troubě na 190 °C pečeme cca 5 minut.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
533
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný