Pečené dýňové plátky s bylinkovou krustou

Pečené dýňové plátky s bylinkovou krustou

Potřebujete: 1 kg dýně hokkaidó, sůl, mletý pepř, 7 lžic oleje (slunečnicový, dýňový nebo olivový), 180 g staršího toastového chleba nebo jiného pečiva, 1 cibule, bylinky (pažitka, petrželka, tymián, šalvěj, rozmarýn), 1 lžíce mletých vlašských ořechů, 50 g strouhaného tvrdého sýru (parmazán, gruyér, ementál)

Recept pro 4 osoby.

1 porce obsahuje:
energie: 490 kcal

tuky: 28 g
sacharidy: 48 g
bílkoviny: 14 g

Postup přípravy:

1. Oloupanou dýni přepůlíme, vyjmeme semínka a nakrájíme na tenčí plátky ve tvaru měsíčku.

2. Dýni osolíme, opepříme a krátce na oleji z obou stran opečeme do zhnědnutí. Takto připravené plátky dýně naskládáme na zapékací plech jeden vedle
druhého.

3. Pečivo nastrouháme nebo rozmixujeme. Ke strouhance přidáme drobně nasekanou cibuli, kapku oleje, nasekané bylinky, mleté oříšky, osolíme a opepříme.

4. Směsí posypeme dýňové plátky a v předehřáté troubě na 190 °C pečeme cca 5 minut.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

533

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku