Pečené brambory plněné tuňákovým salátem

Pečené brambory plněné tuňákovým salátem

Zdravý životní styl, který je základem diabetické diety, začíná především u pravidelného režimu v jídle a také u správného výběru základních surovin, jež využijeme při přípravě těchto pokrmů. Inspirujte se následujícím receptem, který si můžete zařadit do svého jídelníčku, aby byl pestřejší, a abyste vždy měli po ruce tip, co si připravit třeba s sebou do práce.

Pečené brambory plněné tuňákovým salátem

celkem: 6 porcí

1. porce: 569 Kcal, tuků: 24,5 g, bílkovin: 5,5 g, sacharidů: 73 g

Na salát potřebujete: 2 ks tuňáka ve vlastní šťávě (asi 185 g), 1/2 žluté cibule, 2 stonky řapíkatého celeru, 70 g majonézy, 250 g kysané smetany,1 lžíci dijonské hořčice, šťávu z poloviny citrónu, sůl, pepř,

Na pečené brambory: 6 větších brambor (stejně velkých – 1 ks asi 150 g), 60 g másla

 

Příprava salátu:

  1. Z tuňáka slijte šťávu.
  2. Celer a cibuli nakrájejte nadrobno, přidejte tuňáka a ostatní ingredience do salátu. Promíchejte vidličkou.
  3. Odložte do ledničky a nechte proležet.

 

Příprava brambor:

  1. Vyberte přibližně stejně velké brambory a řádně je umyjte.
  2. Troubu si předehřejte na 200 °C, plech na pečení vyložte pečícím papírem.
  3. Vršky brambor vždy prořízněte do tvaru kříže a rozložte na plech. Pečte na středu trouby asi jednu hodinu.
  4. Rozkrojený vršek brambory vydloubněte, vložte lžičku másla a přidejte proleželý tuňákový salát.

 

Tip: Podávat můžete s čerstvým salátem nebo sterilovanou kukuřicí.

Ladislava Kankrlíková

627

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku