Pečené brambory plněné tuňákovým salátem

Pečené brambory plněné tuňákovým salátem

Na salát potřebujete: 2 ks tuňáka ve vlastní šťávě (asi 185 g), 1/2 žluté cibule, 2 stonky řapíkatého celeru, 70 g majonézy, 250 g kysané smetany, 1 lžíci dijonské hořčice, šťávu z poloviny citrónu, sůl, pepř. Na pečené brambory: 6 větších brambor (stejně velkých – 1 ks asi 150 g), 60 g másla

Recept pro 6 osob.
1 porce obsahuje = 569 kcal,
tuky: 24,5 g, sacharidy: 73 g, bílkoviny: 5,5 g

Postup přípravy:

Příprava salátu:

1. Z tuňáka slijte šťávu.

2. Celer a cibuli nakrájejte nadrobno, přidejte tuňáka a ostatní ingredience do salátu. Promíchejte vidličkou.

3. Odložte do ledničky a nechte proležet.

Příprava brambor:

4. Vyberte přibližně stejně velké brambory a řádně je umyjte.

5. Troubu si předehřejte na 200 °C, plech na pečení vyložte pečicím papírem.

6. Vršky brambor vždy prořízněte do tvaru kříže a rozložte na plech. Pečte na středu trouby asi jednu hodinu.

7. Rozkrojený vršek brambory vydloubněte, vložte lžičku másla a přidejte proleželý tuňákový salát.

Tip: Podávat můžete s čerstvým salátem nebo sterilovanou kukuřicí.

 

Více receptů na www.diarecepty.cz.

 

 

637

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku