Pečené brambory plněné tuňákovým salátem
Na salát potřebujete: 2 ks tuňáka ve vlastní šťávě (asi 185 g), 1/2 žluté cibule, 2 stonky řapíkatého celeru, 70 g majonézy, 250 g kysané smetany, 1 lžíci dijonské hořčice, šťávu z poloviny citrónu, sůl, pepř. Na pečené brambory: 6 větších brambor (stejně velkých – 1 ks asi 150 g), 60 g másla
Recept pro 6 osob.
1 porce obsahuje = 569 kcal,
tuky: 24,5 g, sacharidy: 73 g, bílkoviny: 5,5 g
Postup přípravy:
Příprava salátu:
1. Z tuňáka slijte šťávu.
2. Celer a cibuli nakrájejte nadrobno, přidejte tuňáka a ostatní ingredience do salátu. Promíchejte vidličkou.
3. Odložte do ledničky a nechte proležet.
Příprava brambor:
4. Vyberte přibližně stejně velké brambory a řádně je umyjte.
5. Troubu si předehřejte na 200 °C, plech na pečení vyložte pečicím papírem.
6. Vršky brambor vždy prořízněte do tvaru kříže a rozložte na plech. Pečte na středu trouby asi jednu hodinu.
7. Rozkrojený vršek brambory vydloubněte, vložte lžičku másla a přidejte proleželý tuňákový salát.
Tip: Podávat můžete s čerstvým salátem nebo sterilovanou kukuřicí.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
637
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný