Pečené brambory plněné ricottovo-jogurtovou náplní s čerstvými bylinkami
V období letních grilovaček často konzumujeme zvýšené množství masa a pečiva, a tak je zapotřebí občas odlehčit trávení. Vyzkoušejte náš zdravý odlehčený recept na pečené brambory.
SUROVINY:
- 4-6 brambor stejné velikosti
- 250 g ricotty
- 3 polévkové lžíce jogurtu
- olivový olej
- 1 hrst čerstvých bylinek
- mletý černý pepř
- pažitka na ozdobení
- sůl
PŘÍPRAVA:
Brambory se slupkou omyjte, osušte, osolte a položte na čtverce alobalu, které jste potřeli olejem. Dobře uzavřete, aby neunikala pára.
Pečte na mřížce nebo na plechu při 180 °C asi 30–40 min doměkka. Rozbalte alobal a brambory ještě 10 minut opékejte do křupava. Odřízněte vršek, trochu vydlabejte a naneste náplň.
Ricottu rozmíchejte s jogurtem, nasekanými bylinkami, pepřem a solí. Ozdobte pažitkou.
856
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný