Pečené brambory plněné ricottovo-jogurtovou náplní s čerstvými bylinkami

Pečené brambory plněné ricottovo-jogurtovou náplní s čerstvými bylinkami

V období letních grilovaček často konzumujeme zvýšené množství masa a pečiva, a tak je zapotřebí občas odlehčit trávení. Vyzkoušejte náš zdravý odlehčený recept na pečené brambory.

SUROVINY:

  • 4-6 brambor stejné velikosti
  • 250 g ricotty
  • 3 polévkové lžíce jogurtu
  • olivový olej
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • mletý černý pepř
  • pažitka na ozdobení
  • sůl

PŘÍPRAVA:

Brambory se slupkou omyjte, osušte, osolte a položte na čtverce alobalu, které jste potřeli olejem. Dobře uzavřete, aby neunikala pára.

Pečte na mřížce nebo na plechu při 180 °C asi 30–40 min doměkka. Rozbalte alobal a brambory ještě 10 minut opékejte do křupava. Odřízněte vršek, trochu vydlabejte a naneste náplň.

Ricottu rozmíchejte s jogurtem, nasekanými bylinkami, pepřem a solí. Ozdobte pažitkou.

856

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku