Pečená zelenina
Potřebujete:Zeleninu,která je doma – lilek, cuketu, cibuli, rajčata,paličku česneku.....
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 730 kcal,
tuky: 542g, sacharidy: 52g, bílkoviny: 24g
Postup přípravy:
1.Zeleninu v celku důkladně omyjte.Pokud máte velkou cibuli,zabalte ji do
alobalu.
2.Troubu předehřejte na 180 °C.
3.Zeleninu rozložte na plech (mimo rajčat) a na pečení zvolte prostřední
výšku trouby.
4.Každých 10 minut zeleninu na plechu otáčejte a po 20 minutách přidejte
i rajská jablka.Připravují se rychleji.
5.Asi po 45 minutách by měla být zelenina pěkně opečená.Vyndejte cibuli,
rozbalte z alobalu a vyzkoušejte,jestli je hotová.Pokud ne, můžete ji
ještě na chvíli vrátit k dopečení. statní zeleninu servírujte na míse,
nebo nakrájejte podle potřeby.Můžete okořenit podle zvyklostí.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
1134
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný