Pečená semínka
Potřebujete:300g dýňových semínek,1 lžíce rostlinného oleje pro tepelnou úpravu,sůl,pepř/hrubá sůl,chilli,worcester,sušený česnek,kajenský pepř,směs koření(jako třeba na steak,těstoviny,nebo pizzu).Můžeme použít i sladkou příchuť – cukr,skořice,muškátový oříšek
Recept pro 14 osoby.
1 porce obsahuje = 100 kcal,
tuky: 542g, sacharidy: 52g, bílkoviny: 24g
Postup přípravy:
1.Troubu předehřejete na 300 °C.Pekáč vyložíte alobalem nebo pergamenem.
2.Čerstvě vydlabaná semínka,očištěná,osušená,rozložíte na olejem vymazaný plech,posypete námi
vybraným kořením.Vše promícháte a semínka opět rozložíte,aby byla pouze v jedné vrstvě.
3.Takto připravená semínka dáte na 30 až 40 minut do trouby a po každých 10 minutách je
promíchejte.Pečte,dokud nejsou opečená dozlatova.Můžete použít u trouby funkci grilování.
Buďte však opatrní.Při grilování bude stačit pouze 10 minut.Když začne vrchní strana semínek
hnědnout,plech vyndejte,semínka obraťte a znovu grilujte dalších 10 minut.Semínka budou
křupavější a výraznější chuti.
4.Před konzumací je nechte vychladnout a uchovávat je můžete ve vzduchotěsné nádobě.
1100
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný