Maliny: Antioxidační zázrak ze zahrádky vyčistí krev a pomůže s hubnutím
Pečená ryba se zeleninou
Potřebujete: 800 g rybího filé (např. nilský okoun), 1 lžička olivového oleje, 1velká nakrájená cibule, 200 g masitých nahrubo nasekaných rajčat, 1 bobkový list, 1 stroužek česneku – prolisovaný, 150 ml jablečné šťávy,100 ml rajčatové šťávy, 50 ml citronové šťávy, 50 ml pomerančového džusu, 1 polévková lžíce nastrouhané pomerančové kůry, 1 lžička drcených semen fenyklu, 1/2 lžičky sušeného drceného oregana, 1/2 lžičky drceného sušeného tymiánu, 1/2 lžičky sušené drcené bazalky, pepř a sůl podle chuti
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 225 kcal,
tuky: 4g, sacharidy: 17g, bílkoviny: 307g
Postup přípravy:
1. Na teflonové pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a asi 5 min. opékejte, dokud nezměkne.
2. Přidejte všechny ostatní ingredience mimo ryby. Vše dobře promíchejte a odkryté poduste asi 30 minut.
3. Do zapékací misky rozložte rybí filety a přelijte podušenou zeleninou.
4. Nezakrývejte a zapečte asi 15 minut při 200 °C.
1383
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný