Pappardelle s vlašskými ořechy a brokolicí
Potřebujete: 400 g celozrnných těstovin – pappardelle, 500 g brokolice, 25 g másla, 2 stroužky česneku, 2 stonky čerstvého tymiánu, 400 ml smetany, 200 g tvrdého strouhaného sýra, jemně strouhanou kůru z 1 malého citronu, 50 g vlašských ořechů, sůl, pepř.
Recept pro 6 osob.
1 porce obsahuje = 576 kcal,
tuky: 36g, sacharidy: 23g, bílkoviny: 53,5g
Postup přípravy :
1. Těstoviny připravte podle návodu – al dente(ani tvrdé, ani měkké).
2. Brokolici očistěte, omyjte a naporcujte na menší stejně velké části. Připravte si parní hrnec nebo vařící vodu s pařáčkem, a brokolici vařte v páře asi 5–7 minut do poloměkka.
3. Mezitím rozehřejte máslo na větší pánvi, přidejte na plátky nakrájený česnek a opékejte asi 1 min. Na několik vteřin přidejte tymiánové listy a zalijte smetanou, přidejte citrónovou kůru a 150 g strouhaného sýra. Za stálého míchání provařte na mírném ohni, dokud se nevytvoří krémová omáčka. Dochuťte kořením.
4. Do omáčky přidejte těstoviny a brokolici a společně ještě vše prohřejte. Při servírování posypte na talíři sekanými ořechy a zbytkem strouhaného sýra.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
1249
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný