Ovesné sušenky

Ovesné sušenky

Cestování nemusí být vůbec žádný problém, byť jste celiak a zároveň i diabetik I. typu. Důležité je vzít s sebou něco, co uspokojí energetickou potřebu těla, ať už zdravé celozrnné sušenky, domácí proteinové tyčinky, ovoce, nebo kousek kvalitního koláče. Mnohé z toho vydrží klidně i týden.

celkem: 30 sušenek

1 sušenka:

  • 44 kcal
  • tuky: 2 g
  • sacharidy: 5,3 g
  • bílkoviny: 1,2 g

Potřebujete:

150 g ovesných vloček, 300 g jablek, 30 g kokosu, 40 g vlašských ořechů, 200 g bílého jogurtu, skořici, bio pomerančovou kůru

Postup:

  1. Ovesné vločky nasypte do mísy, stejně tak kokos, kousky vlašských ořechů, skořici a pomerančovou kůru.
  2. Do směsi přidejte jablka nastrouhaná nahrubo a bílý jogurt. Vše dobře promíchejte.
    3. Vytvarujte sušenky a rozložte je na pečící papír.
  3. Pečte zhruba 25–30 minut na 180 °C.

Mgr. Zuzana Švédová, DiS.

1988

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku