Ovesné sušenky
Cestování nemusí být vůbec žádný problém, byť jste celiak a zároveň i diabetik I. typu. Důležité je vzít s sebou něco, co uspokojí energetickou potřebu těla, ať už zdravé celozrnné sušenky, domácí proteinové tyčinky, ovoce, nebo kousek kvalitního koláče. Mnohé z toho vydrží klidně i týden.
celkem: 30 sušenek
1 sušenka:
- 44 kcal
- tuky: 2 g
- sacharidy: 5,3 g
- bílkoviny: 1,2 g
Potřebujete:
150 g ovesných vloček, 300 g jablek, 30 g kokosu, 40 g vlašských ořechů, 200 g bílého jogurtu, skořici, bio pomerančovou kůru
Postup:
- Ovesné vločky nasypte do mísy, stejně tak kokos, kousky vlašských ořechů, skořici a pomerančovou kůru.
- Do směsi přidejte jablka nastrouhaná nahrubo a bílý jogurt. Vše dobře promíchejte.
3. Vytvarujte sušenky a rozložte je na pečící papír. - Pečte zhruba 25–30 minut na 180 °C.
Mgr. Zuzana Švédová, DiS.
1988
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný