Ořechový koláč s jablky

Ořechový koláč s jablky

Potřebujete:180g mouky z vlašských ořechů, 120g mandlové mouky,80g xylitolu,1 polévkovou lžíci vinného kamene,3 jablka,skořici,80g másla,kokosový olej + kokos na formu

Recept pro 8 osob.
1 porce obsahuje = 211 kcal,
tuky: 14 g, sacharidy: 10 g, bílkoviny: 9,5 g

Postup přípravy:

1.Obě oříškové mouky,stejně tak xylitol a kypřicí prášek smíchejte dohromady.

2.Jablka nastrouhejte nahrubo a promíchejte se skořicí.

3.Dortovou formu vymažte kokosovým olejem a vysypte kokosem.

4.Sypkou směs z mouky, xylitolu a vinného kamene rozdělte na tři díly.Prvním
z nich vysypte formu a uhlaďte.Korpus by měl mít zhruba 0,5cm.Následně vrstvěte
polovinu jablečné směsi,poté ořechovou směs s xylitolem,následně znovu jablka
a zakončete ořechovou moukou.

5.Na koláč rozprostřete plátky másla a pečte zhruba 60 minut na 180 °C.Krájejte
až po vychladnutí a dozdobte dle chuti.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

 

 

1384

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku